fish писал(а):
а так?
---------
все эти " вы там на западе смереки будете
кушать, вас кормит Донбасс" с трибун вр (!!!), "бандеровцы",
тоже не способствовали сближению.
---------
там же запятая стоит после слова "бандеровцы".
Побачила. Не могла зрозуміти суті речення... хоча, давайте усі будемо чесними: нам усім ( і на заході й на Сході) періодично розповідали які погані там чи там люди. Одні бандерівці - інші москалі. Нас старанно вчили як не любити одне одного десятками років. Проте це не заважало простим людям спокійно спілкуватися, їздити в гості й відпочивати.. до не давного часу. Під час зустрічі чи розмови уся ця пропоганда випаровувалася й сприймалася як наклеп, або агітація. Уявіть. якби я когось із східнячок два роки тому запитала чи мрі вона про те, щоб її місто стало російським, або якоюсь там республікою. Вони б подивилися на мене як на хвору. А тепер ними керував страх, який у їхні голови вливали багато років. А тут ще Правий Сектор, Ярош - це ж треба так боятися якоїсь видуманої дурні, щоб повірити у іншу. Людським страхом вдало маніпулюють політологи.
Знаєте. можна зрозуміти й перепустити через себе усе, крім цинізму й підлості. У моєї сусідки була (для неї уже була) подруга в Донецьку. Вони разом вчилися в інституті й товаришували біля 20 років. Така собі витончена інтелігентна жіночка, медсестра, тонка натура й цінитель прекрасного. Часто приїздила до нас й усе грозилася перебратися на ЗУ жити. У грудні звонила й обзивала нас, наших солдат, освідчувалася у ненависті до усього українського... мати там були кольорові. Я навіть не знала, що вона так уміє. А недавно знову воскресла як би нічого не було. Зателефонувала й попросила знайти їй у Франківську трьохкімнатну квартиру. Не соромлячись, сказала, що заробила гроші на блок-посту. Стояли цілою родиною - заробляли: а шо робити як роботи нема й жити не можна так як раніше, а у вас усе спокійно, падлюки ви такі, заколотили усе й поховалися у нори... Почалася сварка й висновок: коли ви на майдані гроші заробляли - то можна було, а нам виходить - не можна? Ось цього не зможу зрозуміти. І знаєте, ось така бидлота приїде до нас з поворотом й буде до смерті ненавидіти українців і дітей своїх цьому вчити, а нормальні люди. які не зможуть вибратися з того пекла, будуть пожинати плоди цих покидьків ще багато років.