У Національному науковому центрі "Інститут виноградарства і виноробства ім. Василя Таїрова" офіційно зареєстрували безнасінний, тобто без кісточок, сорт винограду Кишмиш таїровський. Те ж саме зробили й селекціонери Одеського сільськогосподарського інституту із сортом Мєчта.
Перший ранній, а Мєчта — середнього строку дозрівання. У Таїровського ягоди рожеві, а в Мєчти — зеленувато-рожеві. Вони морозостійкі, укривати їх на зиму непотрібно.
Про це розповідає Наталія Зеленянська, заступник директора з науково-інноваційної діяльності.
Щоб урожай був вдалий, не можна пропустити жодної фази догляду за лозою. Починається фаза достигання ягід ранніх сортів. Зривати їх варто уранці, коли підсохне роса. Вологі ягоди швидко гниють. Крім цього, потрібно оглядати середньостиглі та пізні сорти, щоб не з'явився оїдіум і сіра гниль", - уточнює Наталія Зеленянська.