Знищено Каховське водосховище, яке було основним для сільського господарства цієї області. У зв’язку з цим на найближчі роки можна забути про знамениті херсонські кавуни, помідори та інші овочі з південного регіону України.
Херсонський кавун прожарений сонцем, тут найбільша кількість сонячних днів. До того ж особлива якість ґрунту, тому він такий насичений і солодкий. Звичайно, його не можна порівняти із завезеними до нас кавунами з Туреччини. Херсонський – свіжий, прямо з поля доставлявся баржами до Києва.
Фермери Миколаївської та Одеської областей кажуть, що в цьому сезоні збільшили вирощування кавунів. Обіцяють, що ціни на кавуни цього року будуть не дуже високими. Але фермерам вірити - себе обманути.
На жаль, повернення вже не буде. На відновлення підуть роки, думаю, не менше 3-8 років.
|