По-перше, квітковий бізнес не вмер і не збирається поки що, слава тобі Господи. Просто квіти однозначно перейшли у розряд «роскоші». І якщо раніше в мене було багато клієнтів середноього класу, то сьогодні це - заможні люди, в основному. Бо середній клас вже майже не може дозволити собі професійну флористику. Це факт. Бо у закупі живі квіти виходять майже золотими (євро ж також фантастичний ).
Але у минулому весільному сезоні клієнтів менше не стало. Війна війною, а люди одружуються і роблять вечірки. По-друге, у людей стало на багато краще зі смаком. От... це я до чого. Що оці троянди з написами вже не проконають, бо до хорошого смаку відношення не мають
Що стосується квіткового бізнесу в цілому, то, скажу я вам, розпочинати його під час кризи не варто. Товар недовговічний, не відноситься до товарів першої необхідності. Клієнт став вибагливий, а конкуренція просто дика. На ринку залишаться найсильніші або ті, хто правильно зайняв свою нишу. І ще. Майже всі флористи паралельно займаються іншим бізнесом. Хто курси веде, хто ландшафтом займається, хто щось продає і т д