Plantator.org.ua • Просмотр темы - Зелень на підвіконні

Текущее время: 28 мар 2024, 18:04

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Администрация - info@Plantator.org.ua


UaPlantator

Форум о цветах и растениях
 



50 грн за реєстрацію в MONOBANK
Після отримання картки яку видадуть після встановлення додатку за посиланням - https://monobank.ua/r/xBdDsc



Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2 ] 
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Зелень на підвіконні
СообщениеДобавлено: 20 янв 2017, 20:27 
Не в сети

Зарегистрирован: 20 янв 2017, 17:40
Сообщения: 13
Откуда: Київ
• Прянощі на підвіконні.
Багато рослин мають мізерну мочковату систему коріння і рости можуть в маленькому обсязі землі.
Нема проблем виростити кріп на городі і насушити, але тут є ще елемент естетичної насолоди.
По друге відволікатися на всяку дріботу, коли є більш нагальні потреби.
І головне салати та і вся пряна зелень так швидко дорослішають. Не встиг оглянутися , а воно вже цвіте - не кондиція.
Але головний аргумент - це радість душі - на вікні петрушка, розмарин, кілька видів базиліку, м"ята меліса, а за вікном завірюха.
Для жінки кухня з мартену перетвориться в лавку парфум, а чоловіки відчують нові смаки у звичних стравах.
На дрібниці не заробляють, а просто відпочивають душею, хоча магнати продають зелень у стаканчиках з грунтом, але це вже інша тема - фермер зимою відпочиває.

Визначтесь без чого не можна обійтись, і що Ви зможете виростити при Ваших можливостей.
Пряні трави: вибираємо рослини для «домашнього городу»
Перш ніж купувати насіння, визначте, які трави Вам необхідні в залежності від їх застосування:
Аніс: листя додають в супи, соуси і салати, насіння гарні для випічки.
Базилік: листя кладуть в супи, соуси до пасти, при приготуванні м'ясних страв, додають в оцет для його ароматизації.
Кмин: листя додають у салати, чай, соуси і супи, насіння використовують для ароматизації печива, хліба, салатів і сирів.
Кервель: листя додають у салати, супи, соуси, а також в чай.
Коріандр (кінза): додають в рагу і соуси, супи, використовують при приготуванні м'ясних страв, насіння додають у соуси і м'ясні страви.
Кріп: додають у перші, другі страви, салати, випічку. Прекрасно поєднується з м'ясом, рибою, йде в соління й маринади. З кропом навіть заварюють чай!
Петрушка: кладуть у супи, гарніри, перші, другі страви, салати, приправи, соуси і т.д.
Шавлія: листя додають в омлети, млинчики і тушковане м'ясо, ароматизують алкогольні напої.
Зелена цибуля додають в яєчні страви, супи, салати, масла, сири, соуси до риби і м'яса.
Фенхель: вся рослина їстівна, насіння додають у ковбаси і хлібобулочні вироби, листя добре поєднуються з рибою, овочами, сиром.
Меліса лимонна, інші сорти м'яти: додають в супи, до риби, м'яса та овочів, а також в чай.
Майоран: надає аромат до м'яса, його додають у салати, омлети, желе і чайні суміші.
Орегано(родич материнки): додають у страви з м'яса, птиці і свинини, соуси, особливо добре поєднується з томатами.
Розмарин: додають в чай, випічку, м'ясні та овочеві страви.
Щавель і шпинат: з ними готують перші страви, омлети, використовують як начинку для випічки.
Острогін (тархун): додають у соуси, салати, супи, омлети, м'ясні, овочеві та рибні страви.
Чебрець: додають в чай, це чудова приправа для птиці, риби, тушкованих страв, супів, томатних соусів, сиру, яєць і рису.
Всі кімнатні сорти гіркого перцю зроблять страви вогняними, гарячі соуси та напої та бульони ще гарячішими.
Всі види базиліку - лимонний, гвоздичний, коричний, анісовий збагатять яку завгодно страву та додадуть шарму напоям та десертам.
Огіркова трава створить аромат літа у зимовому капустяному салаті.
Фенугрек - грибна трава зі звичайного супа зробить грибний аромат білих грибів
Цитронела - напоям без аромату надасть воістину лимонний запах.
Цефалофора надасть аромат лісової суниці і приємного настрою.
Мексіканська м"ята, котовник, тибетський лофант піднімуть настрій, заспокоять серце та нервову систему.
Вітекс - адамове дерево - стабілізує жіноче здоров"я, серцевосудинну систему.
Салат латук стане прикрасою якої завгодно страви.
Салат американський зимовий крес додасть смаку і печені і салату.
Навіть дрібнесенькі помідорчики прикрасять свяковий стіл

Висаджування
Найпростіше взяти кілька рослин прямо з городу до перших заморозків, або купити розсаду в магазині - це особливо актуально для орегано, розмарину, чебрецю і тархуну(острогін), тому що вони не завжди добре сходять.

Аніс, кмин, кервель, коріандр, кріп, фенхель і петрушку легко виростити з насіння в будь-який час року.

Посуд

Посуд в залежності від поглядів, або суцільний, або окремий, щоб після використання тої ж петрушки винести з кухні горщик. На дно дренаж з пінопласту, керамзиту, піску, в залежності від габаритів. Грунт пухкий, але поживний - в малому об"ємі повинно бути досить поживи та уримання вологи.


Вернуться к началу
 Профиль  
          
 

 Заголовок сообщения: Re: Зелень на підвіконні
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2019, 16:51 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 31 окт 2019, 19:42
Сообщения: 4
Откуда: Киев
полезная информация, большое спасибо!


Вернуться к началу
 Профиль  
          
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2 ] 

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 55

.


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
cron

-